Sunday, 22 November 2015

Blanco Room and Apartment Ao Nang

Masa nak pergi Krabi, terfikir nak stay kat Hotel ke, Hostel ke..

Org kata kalau nk bajet ddk hostel jelaa sbb murah.. Tp bila fikir2 balik selamat ke? ada privacy ke? Cehh

Then bila survey2 kat agoda tgk semua hotel mmg average dlm 80 hengget semalam.. Ok je tu tp kalau boleh nk lagi murah.. kedekut.

Search lagi then jumpa laa Blanco Room and Apartment ni dgn harga 60 ++ semalam termasuk tax semua..

Bila kira2 balik.. Campur total semua utk 3 malam dlm RM195... so bahagi laa 3 sbb pegi 3 org kann so sorg dlm RM65.. Haa kann ok tu.. lebih kurang harga ddk hostel je.

Okay.. Hotel ni actually murah sikit berbanding hotel lain maybe sebab location dia agak jauh dr pantai.. dlm 20 minit kena jalan kaki baru sampai kawasan pantai..

Tapi bila bincang2 dgn yg lain, diorg pun setuju je sbb x kisah nk jalan sikit.. dah mmg kata nak jalan2 kann..


Walaupun hotel ni di rate kan 2 bintang je... tapi aku rasa hotel ni patut diberi 3.5 or 4 bintang

Sebab?

Condition hotel ni SANGAT tip top!

Lengkap (ada tv, hot shower, wifi yg sgt laju, peti ais, pantry utk letak2 makanan ke apa),

Bilik LUAS (book bilik size utk 2 org je sebenarnya tp boleh muat 4 org),

BERSIH! itu yang penting..

cuma katil agak keras sikit..hikss

Katil king size beb.. ddk 3 org pun boleh muat.
*model x berbayar. sape suruh x nk blah..*
Pantry..siap peti ais n sinki
Toilet yg bersih
view from pantry.
Hotel ni dr depan mmg x nmpk mcm hotel sbb masuk2 je restoran dulu.. restoran Tipico nama dia. satu tuan yg sama kot sbb receptionist yg jaga org yg sama.. \

gmbr google
\

So kalau rasa nk ddk hotel tp nk bajet2 tuu ddk sini pun ok.. sbb harga hotel akan berbeza2 mengikut musim.. mcm kalau November ni dh start high season sbb tu banyak naik harga.. hehe

So that's all utk review Blanco Room and Apartment, Ao Nang, Krabi ni..

Klik link2 pautan my story backpack to Krabi di bawah...

...AA Backpack Ke Krabi 2015...

link...

Backpack to Krabi #1 (KLIA2)
Backpack to Krabi #2 (Krabi Weekend Night Market)
Backpack to Krabi #3 (Phi Phi Island)
Backpack to Krabi #4 (Jungle Tour)
Backpack to Krabi #5 (Krabi-Hatyai)

No comments:

Post a Comment