Sunday, 22 November 2015

Mak Hayam Terlampau !

Holla Assalamualaikum..

So here iz the story pasal apa yg terjadi pada malam pertama dkt Ao Nang, Krabi masa tgh jalan2 sebelum nk pegi Krabi Town.

Masa tgh jalan2 tuu seronok cuci2  mata, tgk barang2.. Dan dari jauh nampak kelibat gajah dan pari2 berkostum ala masquerade. So dlm hati tu dh tau dh mesti mak2 ayam thai yg cun nii..

Sambil jalan dan makin dekat nmpk ade laa pengunjung tgh amik2 gmbr dgn diorg. Aku x berani nk amik gmbr bukan apa..  takut kena bayar pulak.. Hikss


Then mak ayam sorg ni (kurus lawa) tanya 'want take photo wip me?' Ala2 slang thai gituu. Then mcm nak tp takut kena bayar then tanya laa dulu.. 'I have to pay?'

Then dia pun jawab.. 'It's okay want to pay or not..up to you'

Haa soo dlm kepala ingat x yh laa bayar.. Kalau nk pun bg 10baht je.

So amik laa selfie je sebab malas nk suruh org amikkan...

Cak..


Cun kann?? Gila tak cunn. Tetek betul tuu..

Then lepas je amik dlm 2 selfie terus ckp thank you sbb nk blah awal2,

Last2 dia cakap...

 '20baht' !

Haaa mati laa nakk.. Malas nak balas2 balik..

Pastu rasa mcm ok laa x pe kalau nk bayar 20baht tp baik suruh abg syuk amik gmbr sekali dh alang2 kena bayar kann.

So panggil laa abg syuk amik gmbr.. Dgn segan sipu malu dia pun amik laa kann..

Dan kebetulan mak hayam yg gajah td pun sebok dtg menyemak (agaknya sbb xde sape nk bergambar ngan dia kott.. Dr td tgk dia je kena jd camerashemale.. Hikss)

Ok amik2 gmbr je keluarkan wallet nk bg 20 baht td..

Then dia mintak sorg 20bhat rupanya.. 'You 20, you 20' (sambil tunjuk kat aku n abg syuk) laaa ingat boleh satu bill.. Hahahaha

Dgn keadaan malu n nk cepat bg jelaa kat dia. Then dh bg duit terus blah sbb malu gila kena poww dgn mak hayamm.

Tengah2 jalan sambil gelak yang x habis tu tiba2 abg syuk tanya td bg 20 ke 200?? Rasa mcm bg 200 baht bukan 20.. Haaa sudah. Tgk balik beg duit selamat mmg bg 20 je punn.. Tp rasa mcm membazir laa jugak. Hikss.

So pengajaran buat uolss yg nk ke krabi or mana2 area thai yg ada mak ayam2 yg nk bergambar mcm ni dok usah laa layan.. Teruskan perjalanan buat bodo je.

Aku stop pun sbb mmg rasa nk bergambar tp yg x tahan tu sbb kena kencing. Ingat x yah bayar. Hahaha.. Very the pengalaman.

Next time mmg kena jaga2..

So ok thats all..

Check out my others entry about krabi! Till see you soon.. Bye2.

No comments:

Post a Comment